You me
demblik
24
Maar dat dit eigenwijze kleinood ook nog eens tot kilometers
meehelpt aan het imago van KLM, kan Wim bevestigend
hoogte stijgt, dat is nieuw. KLM heeft namelijk haar oog laten
antwoorden. Vliegen is een 'totaal-ervaring', zegt hij, ‘eten
vallen op de Opperdoezer Ronde en vanaf de maand juli
maakt daar een belanglijk onderdeel van uit. Het bepaalt 30
vliegt het aardappeltje World Business Class aan boord van de
tot 40 procent van het beeld dat een passagier van een
gehele KLM-vloot. Wie het geluk heeft om in die periode mee
vliegmaatschappij heeft’, besluit hij. Best belangrijk dat het
te vliegen mag zijn tanden in het prachtige piepertje zetten,
eten dan goed is. Daar helpt onze kleine held dus aan mee.
want de stewards en stewardessen serveren het dan in een
Culinair journalist Jurriaan Geldermans en topkok Onno
heerlijk menu. Elke dag gaan er 40.000 maaltijden en hapjes
Kokmeijer** waren aanwezig om de culinaire waarde van het
aan boord van de vliegtuigen, reden genoeg voor een
aardappeltje verder toe te lichten. Een uitgebreid video- en
oogstfeestje en waar hou je dat anders dan in het Noord-
fotoverslag is te vinden op onze site:
www.youmedemblik.nlHollandse dorpje zelf? Onder het mom van ‘Ze vliegen de
grond uit’ laat je de genodigden zelf wat aardappeltjes rooien,
Wij wensen de Opperdoezer Ronde een behouden vaart
zoals het hoort, of eigenlijk met een greepje. Het
en hopen dat de KLM vaak terugkeert naar Opperdoes
eerste kratje Opperdoezers van de koude grond geef je dan
voor nieuwe aardappeltjes. Meer infomatie en recepten
natuurlijk aan de Director Product Management van de
over de Opperdoezer Ronde zijn te vinden op:
KLM, Wim Spelt. Op de vraag of de Opperdoezer Ronde
www.opperdoezerronde.nlmet de hand,
Opperdoezers vliegen World Business Class
Dat het meest culinaire aardappeltje ter wereld een bijzondere status heeft weten we inmiddels wel. Het mag immers
nergens anders verbouwd worden dan in ons eigen Opperdoes.